Megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci programja az Őrségi Nemzeti Park területén
TÁMOP 1.4.1.-07/1-2008-0085


Befejeződött a „ Megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci programja az Őrségi Nemzeti Park területén”  (Pályázati projekt száma: TÁMOP-1.4.1-07/1-2008-0085)

A Natúrpark Térségfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. 2008-ban támogatást nyert a TÁMOP programkeretében a „Megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci programja az Őrségi Nemzeti Park Területén” című pályázati projekt megvalósítására.
A projekt célja az volt, hogy az aprófalvas térségben élő megváltozott munkaképességű emberek számára egyénre szabott komplex munkaerő-piaci programot valósítsunk meg.

A projekt első szakaszában a toborzás során az őriszentpéteri és a szentgotthárdi kistérségek területéről 24 fő megváltozott munkaképességű ember került kiválasztásra.

A projekt második szakaszában 6 hónapos képzést valósítottunk meg. A képző szervezet a III. Béla Szakképző Iskola volt. Az elméleti és gyakorlati oktatása képző intézmény szentgotthárdi székhelyén folyt. A képzéssel párhuzamosan a résztvevők számára jogi és egyénre szabott mentálhigiénés szaktanácsadást, valamint csoportos tréningeket szerveztünk. A képzési szakasz végére 20 fő szerzett OKJ-s textiltermék összeállító szakképesítést.

A sikeres elméleti és gyakorlati vizsgát tett résztvevők a Főkefe Nonprofit Kft. Savaria Nett Pack Gyáregysége rábafüzesi és őriszentpéteri telephelyén kezdhettek varrómunkásként dolgozni. A projekt befejeződésekor 2010. decemberében közülük 15 fő 6 hónapnál hosszabb ideig tartó foglalkoztatása valósult meg. A natúrpark Nonprofit Kft. munkatársai utógondozás keretében segítették a foglalkoztatásban történő bennmaradásukat.

A résztvevők és a projekt sikere, hogy a gazdasági válság ellenére hozzá tudtunk járulni új tartós foglalkoztatást biztosító munkahelyek létrehozásában a térségben.

A program megvalósításában résztvevő főbb partnereink voltak:
ESZA Nonprofit Kft.- közreműködő szervezet.
Országos Foglalkoztatási Alapítvány- PERTU programja
Főkefe Nonprofit Kft. Savaria Nett -Pack Gyáregysége
III. Béla Szakképző Iskola
Vas megyei Munkaügyi Központ körmendi és szentgotthárdi kirendeltségei
Őriszentpéter Város Önkormányzata
Szentgotthárd Város Önkormányzata

 

TOSO kft © 2008 tosokft@t-online.hu