Tropicariumban

Mióta nagymama vagyok, és időnként módom és lehetőségem van az unokáimra vigyázni, szeretem ezeket az együtt töltött napokat emlékezetessé tenni. Ennek megvalósítása érdekében törekszem arra, hogy az együtt töltött idő minőségi idő legyen. Sokat gondolkodom, töröm az agyam, hogy milyen programokon vegyünk részt, milyen kirándulásokat, túrákat szervezzünk, hová legyen az úti célink. Természetesen mindig figyelnem kell arra, hogy a gyerekek számára érdekesek legyenek a rendezvények, ahová megyünk, és az évszakoknak valamint az időjárásnak is megfeleljenek, mert az is szempont, hogy minél több időt töltsünk a friss levegőn, a szabadban.

Így kora tavasszal, áprilisban, amikor kiszámíthatatlan, szeszélyes az idő, arra gondoltam, hogy olyan helyre megyünk, amit az időjárás nem befolyásol, tehát a tér fedett legye, de mégis a helyszín izgalmakat ígérjen. Így esett a választásom a Campona bevásárlóközpont területén található Tropecarium – Ocenárium tengeri akváriumára, bemutató területére. Úgy véltem, ez igazi izgalmakat rejteget unokáim számára, hiszen az óriási akváriumban testközelből figyelhetik majd meg a cápákat, egyéb tengeri halakat, élőlényeket.

Szerencsére a számításom bejött. Nagy izgalommal szálltak ki a gyerekek az autóból, amikor megtudták, hová érkezünk. A trópusi légkör már felkeltette az érdeklődésüket. A cápák, kígyók, halak, korallok elvarázsolták Őket, de legnagyobb sikere a rája simogatásnak volt.

Iphone készülékemmel készítettem néhány képet, hogy megörökítsem a legizgalmasabb pillanatokat, de a rája simogatást követően a telefonom kamerája felmondta a szolgálatot. Szerencsére a nap jó részén tudtam fényképezni. Mivel az iphone szerviz budapest útba esett, még ezen a napon be is tértünk a szervízbe, ahol fél óra alatt meg is javították a telefonomat. Köszönet érte a szakembereknek.